Low Energy Traditional Catalan House

Low Energy Traditional Catalan House

On the outskirts of Camallera, in a latest improvement area facing the village, the MMMMMS house is located. Because of the vicinity, the residence is overtly seen from the village.

The neighborhood building regulations are direct, indicating negligible general attributes for the new houses, for example, stone cladding, or inclined rooftops with “Arab” tiles. The principle point of these regulations is to lead new structures to look like old rustic houses, the supposed Catalan “masias”. The point of the task was not to think about the “masia” as a detached building, yet as one that bodes well in a country scene and on the horticultural area. The conventional Catalan house would not bode well without its actual agrarian connection; even less when there are 20 comparative houses in a zone of only 10 hectares.

In preference to portraying a conventional rural house, the venture appears for another type of a relationship to the countryside, creating a connection to the farm storages around this vicinity.

The spatial organisation of the house follows the logic of a warehouse, generating a large volume within which smaller units are placed, to offer intimacy. Bedrooms, kitchen, and bathrooms are placed in “boxes” inside the “storage”. Between these, crossed views and circulations offer direct relationships to the landscape around the house.

The spatial association of the house takes after the rationale of a stockroom, creating a huge volume inside of which littler units are put, to offer closeness. Rooms, kitchen, and bathrooms are set in “boxes” inside the “capacity”. Between these, crossed perspectives and flows offer direct connections to the scene around the house.

The course space inside the house can be seen just about as an outside space, while the containers, are spots for being “inside”. The stature of the normal spaces, and their immediate association with the outside, make you feel as though you were in an open space constantly, getting a charge out of the encompassing scene and nature.

Taking after these thoughts, the house vanishes toward one side. Here the outside space is under an overhang, which offers shade, sees, and a focal space for the house, once more, outside.

The house has been intended to be a low vitality building. For the hot seasons we have arranged a framework for crossed ventilation by means of little openings in the façades and north-situated bay windows, which permit extremely agreeable temperatures with no requirement for aerating and cooling. For the winter, the house has expanded divider thickness and protection, and the warming is given by an elite wood-chip radiator, which is associated with sun powered boards, likewise supplying boiling hot water.

The water is gathered in an underground water tank, which gives “dim” water for the patio nursery and toilets. Every one of the materials for the development is sourced from nearby makers and suppliers.

catalan house

Architects: Anna & Eugeni Bach
House Surface: 300 m2

By |2017-05-23T13:35:00+00:00April 13th, 2016|Uncategorised|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment